Pas 8. Cuinem?

Els aliments, abans no estan a punt per ser consumits, pateixen tot de transformacions.

Mira’t els vídeos i pensa com han canviat aquests aliments des del seu origen animal, passant per la manipulació, fins a la cocció. Reflexiona sobre altres exemples que coneixes del teu entorn, de ben segur que en trobaràs molts!

Hi ha aliments que, un cop cuinats, difícilment identificaríem ni pel seu aspecte ni pel seu gust. Això passa no només per la tècnica culinària utilitzada sinó pels condiments que s'hi afegeixen.

Coneixes els efectes de les tècniques culinàries en els aliments? Sabies que hi ha algunes maneres de cuinar-los que en modifiquen els nutrients més que altres?

Il·lustració Marta Pau

Al vapor, bullits, al forn, fregits… Els aliments no tenen el mateix valor nutritiu segons la manera de preparar-los. Altres factors que influeixen en la modificació de les propietats nutricionals són la temperatura i el temps de cocció: com més temps i més temperatura major és la pèrdua.

Amplia

Consulta la pàgina del projecte Henufood on podràs saber més sobre les tècniques culinàries i els seus efectes sobre els aliments.