Pas 1. Presentació

“Fes que els teus aliments siguin la teva medicina i que la teva medicina sigui la teva alimentació”.
Hipòcrates

Què té de certa aquesta afirmació? Menjar insectes és saludable? Els espinacs són rics en ferro? Combinar certs aliments és dolent? Realment la dieta mediterrània aporta tants beneficis com diuen?

Aquest curs et permetrà reflexionar sobre aquestes qüestions i adquirir coneixements suficients per elaborar un projecte basat en els teus hàbits nutricionals, per revisar-los i per introduir-hi canvis, si cal.

Síl·labus

L’alimentació al món
Una visió de l’alimentació per països, entre la tradició i la globalització.
Reflexiona sobre com l’alimentació, l’economia, la cultura i la salut es relacionen.
Les característiques dels aliments
Coneix la classificació dels aliments segons les seves propietats i els seus nutrients.
Analitza la conveniència de consumir determinats aliments segons les necessitats de cadascú.
La dieta mediterrània
Analitza les característiques de la dieta mediterrània.
Una visió de la nutrició i els seus efectes sobre la salut al món.
Tècniques culinàries
Coneix les tècniques culinàries i els efectes que tenen sobre les propietats nutritives dels aliments.

Prerequisits

Tenir possibilitats d'anar a un mercat, botiga de queviures o supermercat.

Dedicació horària

15 hores

Any d'edició

2015

Elaborat per

Autoria

Esther de los Santos Rodríguez
Sandra Palau Gregori
Núria Sánchez Armengol

Coordinació

Catina Bujosa
Mireia Manresa

Il·lustracions

Marta Pau

Disseny web

Xavier Belanche