Pas 6. Les dietes

El mot dieta prové del grec "δίαιτα" i significa "forma de vida". Podríem dir que existeixen tants tipus de dietes com maneres de viure.

A grans trets les dietes més comunes són les següents: veganes/vegetarianes, mediterrània i terapèutiques. Però malgrat que el concepte "dieta" és molt ampli, sovint s'associa a la pèrdua de pes.

Has fet alguna vegada dieta per aprimar-te? T'ha funcionat? Segons un estudi realitzat a l'estat l’any 2014, un 81% de les persones que fan dieta fracassa. T'has preguntat alguna vegada per què? Fes un cop d'ull a aquest vídeo:

Sandra Aamodt - “Per què les dietes habitualment no funcionen?” Font: TED

D’altra banda, hi ha una sèrie de dietes indicades per tractar problemes de salut (al·lèrgies, diabetis, hipercolesterolèmia, obesitat, hipertensió...) que eliminen o redueixen la ingesta de certs aliments que són perjudicials.

Actualment la tecnologia ofereix un gran ventall de recursos, com les apps, per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per una malaltia. Si fas una cerca per la xarxa en trobaràs diferents exemples. Consulta l'article 5 apps que et poden interessar si tens intoleràncies i al·lèrgies alimentàries.