Pas 9. Llibres per a qui?... Per als més petits

Els nens entren en contacte amb els llibres des dels primers mesos de vida a través d’edicions que tenen en compte les peculiaritats dels lectors a qui van dirigits.

Tant per a les primeres edats (0-3) com per als més grandets (4-6) hi ha una oferta editorial que inclou tipologies molt diverses: llibres d'imatges, informatius, poemes, cançons, jocs de dits, endevinalles, conjurs, llibres interactius, narracions mudes, contes il·lustrats, àlbums o obres digitals/Apps.

Vegem-les:

Les característiques dels llibres per a les primeres edats

Els llibres per als més petits tenen en compte aspectes com la capacitat de manipulació del nen, la percepció, la capacitat de comprensió, la resistència dels materials, la interacció amb el llibre o la relació que s’estableix amb l’adult. A més a més també contemplen l’estadi físic i psicològic de les etapes evolutives dels infants.

Mira’t aquests vídeos on es descriuen les característiques del format, el text i les il·lustracions dels llibres per als més petits:

Els formats

Font: Llibres per als més petits. Formats

El text

Font: Llibres per als més petits. Textos

Les il·lustracions

Font: Llibres per als més petits. Les il·lustracions

Com pots veure, els llibres per als infants més petits tenen algunes particularitats que cal tenir en compte a l’hora de triar-los.

Atura’t i comparteix

Fes una tria dels llibres infantils que tinguis a casa i/o visita una bilioteca pública per triar un lot de 6 llibres per regalar a infants de menys de 4 anys.

Procura que la tria sigui diversa segons les categories que t’hem mostrat anteriorment (llibres d'imatges, informatius, narracions mudes, contes il·lustrats, etc.) i mira que siguin llibres adequats a l'edat segons les característiques del text, del format i de la il·lustració que has vist en els vídeos sobre els llibres per als més petits.

Envia al fòrum una imatge del lot del llibres seleccionats i explica’ns per què has triat aquests sis en funció del que has vist sobre les característiques dels llibres per als més petits.