Pas 8. Una tria de llibres bons i diversos

Els llibres ofereixen als infants l’experiència del que poden esperar de la literatura. Els llibres que anem compartint en família o la selecció que se’n fa des de l’escola han d’oferir un ventall ampli de possibilitats.

Mira't aquesta proposta per saber quins aspectes pots tenir en compte per a la selecció:

I aquí tens alguns consells que t’ajudaran a fer la tria encara més variada:

Aprofundeix-hi

Si vols ampliar qualsevol dels continguts d’aquest curs els trobaràs al llibre de T. Colomer: Introducción a la literatura infantil y juvenil actual. Madrid: Síntesis, 2010

Atura’t i comparteix

A Internet hi ha molts espais on pots trobar recomanacions de llibres infantils i juvenils: des de persones molt lectores interessades en el tema fins a institucions especialitzades que donen suport a la tria dels textos.

També hi pots trobar espais per compartir impressions sobre els llibres infantils i juvenils, com ara fòrums, grups de tertúlies, concursos, pàgines d’autors, pàgines de joves lectors, etc.

  1. Consulta una d’aquestes pàgines de recomanacions de llibres infantils i juvenils i tria'n un que t'agradaria llegir. Dona’ns l'URL del lloc on l’has descobert i digues-nos què t’ha convençut del comentari que hi has trobat i per què t’agradaria llegir-lo:
  2. Busca espais a la xarxa on es puguin compartir impressions o recomanacions de llibres infantils i juvenils. Pot ser un blog, una pàgina web o un grup dins d'una xarxa social que et sembli interessant. Comparteix-la al fòrum i explica'n les característiques i els motius pels quals et sembla rellevant.