Pas 12. Projecte
Aquí tens dues opcions diferents de projectes, una d'individual i una de col·lectiva. Tria la que et vingui més de gust de fer. Si tries la col·lectiva, hauràs de buscar company o companya en el fil de fòrum Tria parella.
Projecte 1
Es tracta de fer una recomanació audiovisual d'un llibre comentant-ne els aspectes rellevants que fan que sigui un producte literari de qualitat. Has de convèncer els teus espectadors que aquella proposta els pot interessar i els has de provocar interès per llegir l'obra. Per tant, no només hauràs d'utilitzar arguments sobre les característiques que el fan un llibre d'interès sinó que també hauràs de fer servir estratègies que el publicitin ressaltant en una frase final del vídeo la síntesi dels seus valors literaris.
Per fer-ho, hauràs d'anar a buscar el llibre en una llibreria o biblioteca pública perquè en el vídeo hi has de sortir tu o les teves mans sostenint i fullejant el llibre que hagis triat.
Pots fer un producte similar a un booktrailer (mira’n exemples a l'apartat final d’aquest web Book trailers de llibres LIJ), si vols, però ha d'incloure més contingut sobre els elements del llibre que els tràilers de llibres estàndard.
Com ho has de fer?
- Tria un àlbum il·lustrat de les recomanacions que es fan en aquesta pàgina del grup GRETEL
- Ves a buscar el llibre que hagis triat a la biblioteca pública més propera (o tria’n un de la pàgina de GRETEL que hi sigui) o a la llibreria, en cas que el vulguis comprar.
- Analitza'l tenint en compte els criteris tractats en el curs, especialment els dels passos 4, 5, 6 i 7.
- Prepara't un discurs oral per defensar el llibre.
- Assaja el teu discurs.
- Grava la recomanació en un vídeo de no més de 4 minuts. Has de començar el vídeo dient el títol, l'autor i l'editorial del llibre que has triat i s'hi ha de veure clarament que tens el llibre a les mans i que l'has llegit complet. Si no ho fas així, no set validarà el projecte.
- Publica el vídeo a Vimeo o a YouTube. Recorda que en pots gestionar la configuració de privadesa .
- Publica l'URL del vídeo en el fil de fòrum corresponent i comenta altres treballs dels companys. El títol del missatge en el qual lliuris el teu vídeo ha de ser el teu nom i cognom.
- Participa en el fil de fòrum per votar el vídeo que t'agradi més.
Perquè vegis un bon model del que et demanem, mira’t el projecte lliurat en una edició anterior del miniop per l’alumna Mireia Padial:
Projecte 2
Es tracta d'establir una conversa sobre un llibre infantil entre dos participants en aquest curs i de gravar-la en vídeo i editar-la, seleccionant els fragments més rellevants i que no siguin repetitius. La conversa sobre el llibre ha de centrar-se a analitzar en parelles els elements més rellevants de l'obra que fan que sigui un producte de qualitat literària. Per fer la conversa, heu de tenir el llibre a les mans i mostrar en el vídeo que l’heu llegit.
Com ho has de fer?
- Participa en el fil de fòrum sobre aquest projecte per trobar parella per fer el treball.
- Trieu un àlbum il·lustrat de les recomanacions que es fan en aquesta pàgina del grup GRETEL
- Aneu a buscar el llibre triat a la biblioteca pública més propera (o trieu-ne un de la pàgina de GRETEL que hi sigui) o a la llibreria, en cas que el vulgueu comprar.
- Parleu sobre el llibre en el fil de fòrum corresponent, abans de fer una conversa oral que gravareu en vídeo. Discutiu i converseu sobre les característiques literàries del llibre, basant-vos, especialment, en els passos 4, 5, 6 i 7. En el vídeo s’hi ha de veure clarament que teniu el llibre a les mans i que l’heu llegit complet. Si no ho feu així, no se us validarà el projecte.
- Connecteu-vos a través d'algun servei o aplicació gratuïts de videotrucada o videoconferència. Establiu una conversa oral i graveu-la. Consulteu en aquest enllaç les possibilitats i els aspectes tècnics que heu de tenir en compte per fer la gravació.
- Editeu el vídeo. Escurceu-lo si ha quedat massa llarg o trieu-ne els fragments més rellevants. El vídeo final no ha de sobrepassar els 10 minuts.
- Publiqueu l'URL del vídeo en el fil de fòrum corresponent i comenteu altres treballs dels companys. El títol del missatge en el qual lliureu el vostre vídeo ha de ser els vostres noms i cognoms.
- Participa en el fil de fòrum per votar el vídeo que t'agradi més.
Atura’t i comparteix
Comparteix l’URL del teu projecte en el fòrum. Mira’t els vídeos que han publicat els companys i participa en el fil de fòrum per comentar i triar el vídeo que t'agradi més.
Aprèn en col·laboració
Recorda que pots utilitzar el fil general del fòrum Aprèn en col·laboració per consultar o plantejar aspectes generals del curs. Es tracta que entre tots us en sortiu.