Pas 6. La qualitat del text

Per triar un bon àlbum o qualsevol llibre per a infants també hem de parar atenció al text.

La “textura” de les paraules dona valor literari a una obra. Escolta atentament aquesta lectura d'El conillet blanc, un conte popular portuguès en una versió de Xosé Ballesteros, i gaudeix d'algunes il·lustracions de l'àlbum en la mostra d'imatges:

Font: Editorial Kalandraka

T’has adonat de la importància del llenguatge? Segur que has vist que la història avança gràcies al ritme que crea la repetició dels diàlegs entre els animals i als jocs amb la forma de les paraules.

La capacitat de percebre la qualitat del text amb tots els seus matisos es va adquirint amb la pràctica lectora. Fixa’t ara com la riquesa del llenguatge d’aquest conte de Joles Sennell aconsegueix que ens imaginem els petons i que els associem a sensacions, a colors, a imatges de la natura…

Fes clic aquí i escolta'l.

L’entrada al món de la ficció: una estratègia per valorar la qualitat del text

La frase inicial d’una història és una invitació al lector, busca despertar la seva curiositat i submergir-lo en la narració. Pot portar-lo a continuar llegint o a abandonar la lectura. També constitueix una introducció ràpida a l’estil de l’autor. Un bon inici és una veu que diu: “Escolta i vine. Vols saber més coses?” (Stephen King)

Fixa’t en l’efecte que provoca cadascun dels següents inicis d’àlbums.