Pas 3. La química de les aigües minerals
Consumeixes aigua embotellada? Tens en compte la seva composició?
L’aigua mineral natural prové de la naturalesa. L'aigua de la pluja o de la neu es filtra entre les roques i adquireix les sals minerals que li aporten la seva singularitat. Aquestes sals són unes o unes altres depenent del tipus de roques que s'ha trobat en el recorregut:
- Si l'aigua travessa un estrat de guixos serà abundant en sulfats .
- Si circula per roques calcàries serà abundant en carbonats .
Per aquesta raó trobem al mercat molts tipus d'aigua envasada. Mira't la procedència de l’aigua mineral:
L'aigua mineral natural es ven embotellada. A l'etiqueta de l'aigua mineral hi trobem:
- La composició química, és a dir, els tipus de sals que conté.
- La concentració de cada sal mineral, és a dir, la quantitat que en conté.
Les característiques minerals de l'aigua, tant la composició com la concentració, ajuden a detectar-ne les propietats o els beneficis per a la salut. És important fixar-se en aquestes dues característiques per escollir l'aigua més adequada als nostres gustos, necessitats de salut o de preu.
Però quina aigua has de comprar?
Totes les aigües són adequades per a la salut. No obstant això, la informació de l’etiqueta sobre la composició de cada aigua orienta sobre la més indicada per a cada cas: per a problemes renals, digestius, acidesa, etc.
La taula següent recull els beneficis en funció de la composició: