Ciència i pseudociència

Pas 1. Presentació

Mai no t’has plantejat si algunes decisions que prens al llarg de la vida, basades en conviccions personals, són fiables i coherents amb la ciència?

user-image

Pas 2. Ens ho podem creure tot? Què és ciència i què no ho és?

Com t’informes habitualment de ciència? Distingir la veracitat de les investigacions, troballes, descobertes o teories científiques et pot resultar molt útil en el teu dia a dia.

user-image

Pas 3. Prediccions de futur

Fer una predicció és anunciar un fet o esdeveniment que ha de succeir. Una predicció es pot fer a partir d’indicis o revelacions sense base o bé a partir dels coneixements científics.

user-image

Pas 4. Ens estan fumigant? Les teories conspiratives

Quan un avió vola pot deixar un rastre al cel, conegut com estela o deixant. De vegades és prim i s’esvaeix. D’altres vegades, es manté i s’expandeix. Algunes persones afirmen que en aquests casos, els avions alliberen deliberadament a l’atmosfera productes químics. Creuen que aquesta fumigació a gran escala pot tenir diverses finalitats: inculcar idees, tranquil·litzar, enverinar poc a poc, etc. Què hi ha de cert en tot això? Què està passant en realitat?

user-image

Pas 5. Vacunar o no vacunar?

Com ens defensem cada dia dels microbis que ens envolten? Les vacunes ens poden defensar de microbis sense haver-hi estat en contacte? Penses que és important vacunar-se?

user-image

Pas 6. Projecte

Com a projecte d’aquest curs et proposem que enregistris un vídeo o facis una presentació digital en què analitzis i et posicionis sobre la fiabilitat d’un fet, una idea, un producte o un servei que es presenta com a científic.

user-image