Pas 9. Projecte

Et demanem que ens expliquis les teves reflexions sobre el pensament filosòfic del miniop a través de la gravació del teu pensament en veu alta.

Com? Escolta i llegeix els apartats “Pensament filosòfic” que hi ha del pas 3 al 7, pensa en veu alta i anota les teves idees o el teu pensament interior.

El pensament en veu alta podria assemblar-se a aquest exemple:

“Avui he sentit a les notícies que ja ha fet dos anys que Boko Haram va segrestar 200 nenes a Nigèria. El text de Primo Levi del pas 3 sobre homes corrents responsables de massacres i el concepte de “la banalitat del mal” d'Arendt, són només una justificació? Em penso que no perquè...”

Mira't aquest vídeo-model per tenir clar el que et demanem:

Et fem algunes recomanacions:

 • Remira o rellegeix tots els vídeos i textos que hi ha en l’apartat “Pensament filosòfic” dels passos 3, 4, 5, 6 i 7 del curs.
 • Aniria bé que quan facis el projecte sigui la segona vegada que ressegueixes cada pas del miniop.
 • Grava’t mentre reflexiones en veu alta sobre el pensament filosòfic, en relació amb el contingut de cada pas.
 • Mentre t'enregistres, reflexiona i elabora notes breus o esquemes del contingut que t'ajudin a pensar i a explicitar en veu alta el teu pensament.
 • Afegeix a la gravació una reflexió final que ampliï la idea del pas 8 sobre el totalitarisme postmodern.
 • Important: tingues en compte que no et demanem que et preparis una exposició oral sinó que deixis fluir el teu pensament espontani mentre vas resseguint el curs. No ens interessa, doncs, que el vídeo final sigui maco ni que les teves notes siguin visualment polides sinó que tot plegat reflecteixi el flux del teu pensament.
 • Per tant, l'únic que has de tenir preparat prèviament és el sistema de gravació, un full, un bolígraf i la teva reflexió final.

Segueix aquestes indicacions per fer la gravació:

 1. Durada: de 4 a 5 minuts.
 2. Enregistra un vídeo en què apareguin els fulls mentre vas escrivint notes o fas esquemes i se senti la teva veu.
 3. Publica el vídeo a Vimeo o a YouTube. Recorda que en pots gestionar la configuració de privadesa .
 4. Copia l'URL del teu vídeo al fòrum i a la tasca de lliurament.
 5. Per enregistrar el vídeo pots adquirir o demanar a algú un flexo per al mòbil per poder-te gravar des de dalt i que es vegi la taula on estiguis escrivint a mà. També pots buscar altres maneres de fer-ho (només s'han de veure les teves mans i els fulls de paper): per exemple, posant el mòbil o la càmera a sobre d'algun suport o demanant a algú proper que et gravi.
 6. Es valorarà la teva implicació en l'exposició, per tant procura ser concís, evita les obvietats i mobilitza els conceptes que has vist al llarg del curs.

Atura’t i comparteix

Comparteix l'URL del teu projecte en el fòrum i, si vols, comenta el vídeo d'algun company.

Aprèn en col·laboració

Recorda que sempre que ho necessitis pots demanar ajuda a la resta de participants sobre els continguts del curs o sobre aspectes tècnics per a la realització del vídeo. Es tracta que entre tots us en sortiu!